Tips ang. körkort

Att ta körkort är för många en stor sak för att komma in i vuxenlivet på riktigt. Andra ser det istället som någonting som många stressar upp sig på tok för mycket för, utan tar tag i när man själv känner för det och har tid för det.

För att klara din uppkörning och uppskrivning krävs det att du är väl förberedd på allt som dessa tester kan pröva dig på. Dock är det inte så att varenda liten detalj som du lärt dig när du varit ute i trafiken eller tragglat med böckerna kommer att vara med.

Personligen var jag till exempel väldigt orolig för kontrollen av bilen som uppkörningen inleds med. Jag hade räknat med att få kolla allt ifrån samtliga lampor, bilens lufttryck och liknande, men det slutade med att det enda jag behövde göra vara att prova så vindrutetorkarna fungerade.

Det bästa du kan göra är att inte stressa upp dig för mycket, vare sig inför de specifika proven eller när du är ute och övningskör. Skylten bakpå bilen visar tydligt för andra trafikanter att du fortfarande lär dig och det ligger då i deras intresse att visa dig hänsyn och inte stressa dig.

No comments yet.