Enkla fototips för digitalkameran

Även om man inte är duktig på att redigera bilder i olika program, så finns det en mängd saker som man enkelt kan göra själv med sin digitalkamera för att få till riktigt snygga bilder.

Ett sådant tips är att använda sig utav bildfokus (oftast en symbol utav en blomma), där man kan få kameran att fokusera på en enstaka detalj i bilden, medans övriga saker blir suddiga. På en del kameror krävs det att man är ganska nära det föremål som ska vara tydligt, medans andra även klara av längre avstånd.

Ytterligare en funktion som du kan leta efter är om du har möjligheten att fota i svart-vitt. Detta kan ge bilderna en rolig twist som inte går att få till i färg. En del kameror har dessutom funktioner som låter dig välja en färg i bilden, till exempel blåa eller röda toner, som ska synas när resterande motiv blir i gråa toner.

No comments yet.