Sportsamarbeten över nationernas gränser

Sverige och Finland är två nationer som i sportens värld gör ganska så mycket tillsammans. Till exempel har man Finnkampen i friidrott, där länderna tävlar mot varandra varje år. Dessutom har man tidigare arrangerat världsmästerskapen i ishockey som ett gemensamt samarbete. Det var åren 2012 och 2013 som detta skedde och man turades då om att hålla i de viktiga matcherna under slutspelen. Genom att hålla arrangemanget tillsammans blev det lägre utgifter för respektive nation, samtidigt som flera människor fick chansen att avnjuta riktigt bra ishockey på plats. När hockey VM 2017 går av stapeln i maj nästa år så sker även detta som ett internationellt samarbete, då Frankrike och Tyskland tillsammans arrangerar spelen. Semifinaler, final och bronsmatch kommer alla spelas i tyska staden Köln, medans man under gruppspelet och kvartsfinalerna delar upp matcherna mellan Paris och Köln.

Även i framtiden kommer vi få se stora mästerskap som inte bara hålls i en enstaka nation. När nästkommande fotbolls-EM spelas sommaren 2020 kommer detta göras i 13 olika städer runtom på vår kontinent, för att så många som möjligt ska ha möjligheten att ta del utav den fest som uppstår när alla länder kommer samman inom sportens värld. Städerna som kommer att gästas är Köpenhamn, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Bryssel, Glasgow, München, Baku, St. Petersburg, London och Rom. Så om du vill se fotboll på världsklass är det till dessa städer du ska boka din flygbiljett.

No comments yet.