Ut och njut i spåren

Våren är här och med den löparna. Det ser ju så lätt och härligt ut att springa en runda med favoritmusiken i lurarna. Både dagstidningar och veckotidningar publicerar tips om hur du kommer igång, men ändå kommer man inte igång.

Klä dig i kläder du känner dig bekväm i och som du kan röra dig i. Många tidningsartiklar skriver att det är viktigt med bra skor. Det förvisso bra för den som springer mycket, men för den som ska börja sin löparkarriär är det fullt tillräckligt med ett par sköna gympaskor. Bor man i närheten av ett löparspår med mjuka stigar så beger man sig dit. Fördelen är att det finns markerade stigar med längdmarkeringar. Börja med att promenera i rask takt 1 kilometer. Sedan joggar man hundra meter och går hundra meter, i en kilometer. Se där, plötsligt har man joggat 500 meter!

Har man inte närhet till ett löparspår kan man använda lyktstolpar som måttenheter.

Med små steg och korta joggingturer så kommer man igång, och vips så är man en löpare.

No comments yet.