Skola in barn på förskolan

Föräldraledigheten lider mot sitt slut och det är dags för det många föräldrar fasar lite lätt inför, inskolning på förskolan. Barn är mycket duktiga på att känna av olika sinnesstämningar, särskilt från sina föräldrar. Därför är det viktigt att du som förälder håller dig lugn och lyssnar på vad personalen säger under inskolningsveckan. Det kan verka läskigt att lämna sitt barn hos främmande människor men förskolelärarna vet vad de gör och har stor rutin på att skola in barn. Det är inte ovanligt att barnen blir lite ledsna första gången de lämnas utan att du som förälder stannar kvar på förskolan. Även om det känns fruktansvärt jobbigt är det viktig att du säger hejdå till barnet och låter personalen ta hand om din dotter eller son. Det tar inte lång stund innan ditt barn har slutat vara ledsen och har fullt upp med att leka.

No comments yet.